Hovarda The Libertine Filmi Hovarda

Sonunda adamcağız dayanamayıp, “O zaman sana bir kıyak yapayım. İlk elemeleri geçtin sayalım, seni aradan direkt canlı elemelere sokalım” dedi. Önce ilk 50’ye kaldım, ardından da ilk 20’ye, derken kendimi Caddebostan Maksim’deki finallerde buldum. Jüriyi görsen, resmen dudak uçuklatacak cinstendi. Tabii ertesi gün gazetelerin manşetlerinde kendimi görünce çok ünlü olduğumu falan sanmıştım.

Por Natalia Soares
Publicado em 2 de agosto de 2024 às 18:06

Hovarda The Libertine Filmi Hovarda

Sonunda adamcağız dayanamayıp, “O zaman sana bir kıyak yapayım. İlk elemeleri geçtin sayalım, seni aradan direkt canlı elemelere sokalım” dedi. Önce ilk 50’ye kaldım, ardından da ilk 20’ye, derken kendimi Caddebostan Maksim’deki finallerde buldum. Jüriyi görsen, resmen dudak uçuklatacak cinstendi. Tabii ertesi gün gazetelerin manşetlerinde kendimi görünce çok ünlü olduğumu falan sanmıştım.

Bu şarkıları gerçekten senin yaptığına inanmamı istiyorsan, burada benim gözümün önünde bir tane yaz da görelim” diye geyik çevirmeye başladım. Hınzır bir gülüş atıp, “Hee olur olur, tamam yazarım” dedi. İstediğim reaksiyonu alamayınca da, her beş dakikada bir “Ne oldu?

Neyse bir gece hep beraber Şamdan’da eğleniyoruz. Tabii bendeniz de her müzisyen Türk evladı gibi bir Sezen Aksu şarkısı söyleyebilmek için yanıp tutuşanlardanım.◊ Ayhan Bey’e yaptığın gibi çirkefe bağlasaydın…- Neredeyse öyle oldu zaten… İnsanları en zayıf yerlerinden vurmak gibi bir yeteneğim vardır.

İlk restoranım İtalyan’dı mesela ve benim için İtalyan mutfağı Türk mutfağından daha kolay ve bilindik. Hep yeni şeyler, yeni kültürler, mutfaklar beni heyecanlandırıyor herhalde. Ya da bir çeşit meydan okuma oluşu; İtalya’da İtalyan lokantası açmak ya da dünyanın en rekabetçi şehri Londra’da restoran grubu kurmak benim heyecanımı katlamıştır. Müzik ve parti odaklı farklı etkinlikler de düzenliyorsunuz, Londra’ya nasıl bir eğlence deneyimi getiriyor burası?

Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz. Bu işin en vahim kısmıydı, bir de abes noktalarımız var. Yeni klipte Tamer Karadağlı ve Ercan Saatçi’yi görmek zorunda mıydık?

Deniz Akel’in yönettiği yeni klip belli ki orijinalinin gönülleri fetheden özelliklerinin farkındalığıyla tasarlanmış bir iş. İlk klipteki masalsı ve karnavalesk doku alınıp dozu daha da yükseltilmiş. Tabii doz yüksekliği her zaman iyi bir şey değil. Ortada hikayeden yana çok bir şey kalmamış, daha çok fantastik öğeler vasat bir yemeği bol baharatla süsleme görevi üstlenmiş. Hovarda halk arasında düzgün bir hayatı olmayan ve parasını kadınlar için sürekli harcamakta olan kişiler olarak bilinirken, TDK’deki anlamı daha başka yöndedir.Hovarda bahis

Artık adamları nasıl bezdirdiysem sonunda “Sizi Ayhan Fırıldak Bey’le görüştüreceğiz” dediler. Neyse adam telefona çıkınca başladım saydırmaya. 2 yaşımdan beri şarkı söylüyorum, konservatuvara birincilikle girdim, hocalar beni paylaşamadı. Zaten soyadınız da Fırıldak” diye nasıl çemkiriyorum anlatamam. Eğer yaşıyorsa buradan Ayhan Bey’e de selam olsun, hayatımda çok önemli yeri vardır.◊ Şirretlikte sınır tanımıyorsun…- Benim yaptıklarımın yanında şirretlik kelimesi solda sıfır kalır, bunun adı resmen çirkeflikti!

Hovarda

Seray Sever ve Çağla Şıkel de benim kliplerimde oynadıktan sonra patladılar.◊ Eskiden Türkiye’nin en cüretkâr sanatçılarından biriydin, ne oldu da şimdi duruldun? – Bir zamanlar sürekli yenilik peşindeydim ama artık yaşlandım galiba. Single’dan 3 boyutlu klibe kadar pek çok ilke imza attım halbuki. – Sezen Aksu’yla ilk kez o yarışmada karşılaştım. ◊ Ve hemen kankaya bağladınız…- Yok ayol daha dur! O dönem İstanbul’un pek çok ünlü mekanında sahneye çıkıyordum.

“Abi şimdi diyelim kadın benim yanımda oturuyor, vol söylemezsen kalkar. Kalksa misal ortamda bir sürü orospu çocuğu oturuyor, onlar hele aran birileriyle bozuksa, belki adamın niyeti o değil ama gider oraya oturur diye düşünürsün, kalkmasın dersin. Kadın bunu bilir, garson senin aran kiminle bozuk bunu bilir, zaten garson dediğin adam orospu çocuğunun önde gideni, bir dönüm içinde kırk tazı yakalayamaz. Şimdi Emel Müftüoğlu’nun “Hovarda” şarkısını burada tartışmaya değer kılan şey nedir? Sezen Aksu’nun beste ve söz yazarlığını yaptığı 1995 tarihli Hovarda, yerli klip tarihimizin ilginç bir özgünlüğe sahip günlerinin önemli eserlerindendi. Doksanların ilk yarısındaki klip dünyası ülkemizde o dönemin sinemacılarının sanat yönetmenliğini geliştirebildikleri yegane üretken alandı.

Haydi o kısmı bir şekilde anlıyoruz, neden klipte Ali Ağaoğlu’nun 34 AGA 16 plakalı arabasını görüyoruz? Yönetmen Deniz Akel Önce Vatan gazetesine yaptığı açıklamada Ali Ağaoğlu’na özel teşekkürlerini sunmakta. Peki ben çocukluğumun en saf ve temiz hislerini arada geri dönüp dinlediğim bu şarkısında Ağaoğlu ile kesişmek zorunda mıyım?

Hovarda Ne Demek, Ne Anlama Geli̇r? Hovarda Keli̇mesi̇ Tdk Anlami

İtalya gibi dünyanın farklı yerlerinde de adresleriniz var. İşin farklı alanlarına dahil olmayı, kaymayı düşünür müsünüz. Tıpkı Frescobaldi gibi üretici olmayı örneğin? Kendi sektörümüzden başka alanlara girmeyi düşünmedim, hep restoran-bar işi yaptım, bu sektörün de başka yan alanlarına kaymayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum.

  • Eğer yaşıyorsa buradan Ayhan Bey’e de selam olsun, hayatımda çok önemli yeri vardır.◊ Şirretlikte sınır tanımıyorsun…- Benim yaptıklarımın yanında şirretlik kelimesi solda sıfır kalır, bunun adı resmen çirkeflikti!
  • Bir çok kriter var ama bence birincisi diğer kültürlere çok açık olup, seyahat edip, ev ödevini çok iyi yapıp araştırmacı olmak.
  • 90’da Karlar Düşer albümü, 92’de Faka Bastın derken yavaş yavaş daha tanınır hale geldim.

Ağzım açık olanları seyrederken “Bu şarkıyı az önce sana yazdım” dedi. – İnanmayacaksın ama tuvalette hediye ettiği şarkı Hovarda’ydı. Vazgeçer diye korktuğumdan, hemen o gece şarkının aranjesini yaptırmaya başladım. Ertesi sabah “Albümü falan bekleyemem, ben bunu tek şarkı olarak çıkarıyorum” dedim. Tabii o zaman single’lar yoktu Türkiye’de; “Yok öyle yapma, bir tane de slow şarkı ekle yanına” dedi Sezen Aksum ve beraber yolculuğumuz böylece başlayıverdi. ◊ Yavuz Abi’den sonra ikinci hayal kırıklığı…- (Gülüyor) Cebime jetonları doldurup soluğu bir telefon kulübesinde aldım.

Hovarda Âlemitaşrada Eğlence Ve Erkeklik

Klibin güzel bulduğum kısmı ise ilk klipteki hikayelerin eski bir kitap aracılığıyla yeni nesile aktarılması, böylece geçmişin efsaneleri ile günümüz arasında bir bağ kurulması (ya da öyle bir imaja sığınılması). Hovarda isim ve mutfak olarak bir yerde Türk kökenlerinizi temsil ederken; Londra’daki diğer adreslerinizden Playa’da Güney Amerika, Frescobaldi ve Caffe Cinquanta’da ise İtalyan lezzetleri sunuluyor. Londra’da olmak, bu işi uluslararası bir ölçekte yapmak size nasıl bir motivasyon sağlıyor?

Sanki bir fotoğrafta sizi de DJ’lik yaparken gördüm, bir Levent Büyükuğur setine denk gelsek hangi parçaları dinleriz? Benimki sanki sadece fotoğraflarda kalacak gibi! Hovarda’da performans gösteren DJ’lerin yanında benim burada parça listesi vermem çok komik olur. Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir.

◊ Senin de tıpkı Sezen gibi yeni yetenekler keşfetmede üstüne yok… Mustafa Sandal’dan Sinan Akçıl’a pek çok isim belki de sayende bugünlere geldi…- Yok canım öyle şey olur mu? İnsanın özel bir yeteneği varsa eninde sonunda bunun meyvesini yiyecektir.

“İyi peki” dedim ve havaalanına gitmeden önce Mustafa’nın yanına uğradım.◊ İçinden söyleniyor muydun “Nereden çıktı giderayak bu iş” diye…- Söyleniyor olmamam mümkün mü! (Gülüyor) Neyse sabahın köründe gittik Mustafa’nın yanına ve karşıma doğuştan bir star çıktı. “Bu çocuk yeni falan olamaz” diye geçirdim içimden. Bana öyle şarkılar söylüyor ki her birini dinlediğimde resmen aklım yerinden çıkıyor. Hemen prodüksiyon şirketini arayıp “Baskıyı durdurun, bomba gibi iki şarkı daha ekliyorum albüme” dedim. ◊ Ve Mustafa’nın da kanına girdin…- Bir gün kendi şarkılarını söylemesinin kaçınılmaz olduğunu anlattım ona.

Yazının başına geliyorum ister istemez, çocukluğumuzdan rant sağlamak artık yeni moda, hatta yapımcılar için yeni zorunluluk olmuş durumda. Glutensiz beslenmeden vejetaryenliğe farklı adetler, alışkanlıklar gün yüzüne çıktı. Bu akımları ve değişken diğer parametreleri göz önüne aldığınızda, sizce bu işte başarılı olmanın yolu nereden geçiyor? Ortaya diğerlerine rakip olacak yeni ve güçlü bir klasik mekan çıkarmanın, hem de güncel olmanın sırrı nedir? Bir çok kriter var ama bence birincisi diğer kültürlere çok açık olup, seyahat edip, ev ödevini çok iyi yapıp araştırmacı olmak. Eğer lokasyonundan çalışan seçimine, konsept uygunluğundan mutfağa ve yeni trendlere, çok dikkatli olunup, iyi bir araştırma yapılırsa başarılı olmamak elde değil.

Ama bence İstanbul kadar yurtdışında bilinen başka bir köşemiz de Bodrum; yurtdışından Türkiye’ye gelen ve gelecek herkes Bodrum’dan ve oradaki yeme içme dünyasından bahsediyor. Bodrum bu konuda yeni Türkiye destinasyonu olacak gibi. Uç bir benzetme yaparsam 2016 Hovarda klibini Terminator Genisys gibi düşünün. O vakit de yıllar geçip tekrar dönüş yapmak istediğinizde uğrayacağınız durak yeni versiyon değil, o işin ilk ve en iyi yapıldığı yer olan orijinali olacak. Emel artık hikayenin odağı değil, yeni nesil sokak serserilerinin “ablası” gibi bir figür. Eski klipteki oyuncuların sırayla boy göstermesi ile klip şenleniyor, nostaljiden besleniliyor.

Hovarda Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Hovarda Kelimesi Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

O ruh halini çok iyi bildiğim için yarışma programlarındaki çocukları izlemeye dayana-mıyorum; hatta bazen denk geldiğimde ciddi ciddi ağlıyorum. ◊ Çevresinde kime Sezen Aksu’dan bahsetmeye kalksam, çaktırmadan hazır ola geçip, kullandıkları sözcükleri son derece dikkatli seçmeye çalışıyorlar… – Bu saatten sonra ona olan sevgimi ispatlamama gerek yoktur herhalde diye düşünüyorum. Sen şimdi hataları yok mu diyeceksin, mutlaka vardır! Ama bütüne bakarsan Sezen Aksu muazzam bir ozan ve yorumcudan öte, bu dünyaya belirli misyonlarla gönderilmiş çok özel bir ruh… Fakat inanır mısın onun Sezen Aksu olduğunu sahnede görünce fark ediyorum…◊ Nasıl yani?

” diye başının etini yeme operasyonunu devreye soktum… Bir saat geçmemişti ki, kolumdan tutup “Gel” diyerek, beni aşağıya indirdi. – (Gülüyor) Yok be, mekan inanılmaz gürültülü olduğu için sessiz bir yer arıyordu. İçeride bir sürü kadın olmasına rağmen, Sezen Aksu orada başladı bugüne kadar duymadığım bir şarkıyı söylemeye… Görsen tuvalette alkış kıyamet, yer yerinden oynuyor.

Son Eklenen Listeler

Küçük bir şey gibi gözüken bu öğeler toplandıkça üzüntüyü uç bir noktaya taşıyor. Hazır son albümü “Emel ile Yeniden” de piyasaya çıkmışken bir araya geldik bu kitap gibi kadınla. Birlikte geçmişten bugüne sanat dünyasında bir “ufuk turu” attık ve kahkaha dolu saatler yaşadık. Umarım bir nebze olsa sizin de pazar gününüze keyif katarız efendim.

“Bu noktada kimsenin dimension söylediklerini dinlemeyin çünkü measurement yardımcı olacak herhangi bir şey söylemeleri pek mümkün değildir.” İstanbul’a git gel yapmaya devam ediyorsunuz, sizce dünya metropollerine kıyasla hâlâ eksik olan adres ve seçenekler var mı? Restoran-bar sektöründe İstanbul’u Londra ile kıyaslamak mümkün değil henüz. Londra’da bu sektör yıllardır çok ciddiye alınmış bir şekilde ilerliyor, Türkiye bu konuda yolun ortasında bile değil bence hâlâ. Ama mutfağımız çok renkli ve geniş; İstanbul’da özellikle kendi mutfağımız ile yapılacak daha çok şey var. 18 yaşından küçük olduğunuz için video gizlenmiştir.

İstanbul’da uzun süre başarılı işlere, mekanlara imza attınız. Yemeiçme ve eğlence sektörleri sizce burada nasıl evrildi, şu an müşterinin zevk kriterlerini sizce neler belirliyor? 23 yıl İstanbul’da yeme içme ile uğraştım, şu anda İstanbul ne yazık ki Türkiye’nin ekonomisi ile doğru orantılı olarak aşağıya doğru bir ivmeyle ilerliyor.

(Gülüyor) Slumdog Millionaire filmini seyrederken tansiyonu bilmem kaça fırlayınca ambulans çağırdığımızı bilirim. Doksanların kliplerinde güçlü bir atmosfer çabası hep kendini göstermiştir, hatta nitelikli yerli fantastik sinema açlığımızı bir tek bu klipler kapatmıştır diyebiliriz. Nezih Ünen’in Karnaval ve Çingene Yüreğim‘de grotesk ve karanlık şamataların içine düşeriz, Sibel Alaş’ın Adam‘ında canlanan heykeller ile aşk yaşarız. Hovarda klibi de bize dönemi için renkli, hatta karnavalesk bir coşkuyla sunulur. Klip hafif masalsı bir dünyadan çıktığı belli bir kenar mahalledeki sokak serserilerini ve onların kırmızı saçlı liderlerini (Emel) anlatmaktadır.

Hovarda

Faka Bastın albümü yeni bitmiş, basılmak üzere fabrikaya gönderilmişti. Ben de biraz dinlenmek için yurtdışına gidiyordum. Suat Ateşdağlı “Seni öyle birisiyle tanıştıracağım ki aklını oynatacaksın” dedi bana.

Umarım yakın zamanda sektör tekrar kendine gelir ve yine çok güzel mekanlar, konseptler görürüz İstanbul’da. İşin müzikal kısmına çok girmeyeceğim çünkü terminolojiye hakim değilim, ancak yeni Hovarda düzenlemesinin gereksiz ve patlayan ritimlerle katledildiğini daha ilk saniyelerden farkedebiliyoruz. Benim derdim olan klibin estetiğinde ise ilginç bir durum söz konusu.

90’da Karlar Düşer albümü, 92’de Faka Bastın derken yavaş yavaş daha tanınır hale geldim. Attila Özdemiroğlu’yla çalıştığım için zaten Sezen Aksu’nun yörüngesine bir şekilde kapağı atmıştım. (Gülüyor)◊ En büyük patlaman da onun yazdığı şarkıyla oldu zaten…- Bugüne kadar çıkış yaptığım şarkılar hep Sezen Aksu’nun imzasını taşıdı. Ruhunu kendime yakın hissettiğim için de albümlerim daha çok ona endeksli oluyor.

Performans sergileyecek isimleri keşfetmek için nasıl bir yol izliyor, nasıl karar kılıyorsunuz? Hovarda, eğlence ve yeme içme için Londra’da bir alternatif destinasyon haline geldi. Daha önce bu bölgede bu tarz mutfak ve dekorda, kimse bizim müzik tarzımızı yapmıyordu. Biz belli bir tarzda müzik anlayışı, dünya görüşü ve ilişkileri olan DJ’leri ve performansları tercih ediyoruz.

Garsonların, fedailerin yanı sıra konsomatrislerin dünyası da yansıyor çalışmaya. Onların bu erkeklik inşasındaki rolleri yanında, kendi stratejileri var. Sonra günümüze geliriz ve Hovarda klibi 2015’in sonlarına doğru Beykoz’da yeniden çekilir. Emel Müftüoğlu aradan geçen yirmi senede yaptığı diğer işlere rağmen akıllarda hep Hovarda ile kalır. Emel Müftüoğlu’nun, Ruhun Duymaz albümünde yer alan Hovarda parçasının şarkı sözlerini ve video klibini sizlerle paylaşıyorum.

Ben sadece bazılarının hayatında aracı ve “hızlandırıcı faktör” olarak yer almışımdır. Fakat mütevazı olamayacağım, burnum iyi koku alır. Her türlü iddiaya varım bir gün mutlaka kendi şarkılarını bu memleket senin ağzından dinleyecek” dedim. Şarkılarını ilk dinlediğim zamanı dün gibi hatırlıyorum.

Bende bir havalar bir havalar hiç sorma, bakkala gittiğimde herif suratıma bön bön bakınca “Bu adam nasıl beni tanımaz” diye cinnet geçiriyordum. Gel gör ki tıpkı bugünkü yarışma programlarında olduğu gibi birkaç gün sonra, müzik piyasasından ne arayan ne de soran kaldı…◊ Bu tip yarışmalar gençlere karşılığı olmayan ümitler mi veriyor demek istiyorsun? – Sana vaat edilen hayaller gerçekleşmeyince, psikolojin altüst oluyor resmen.

Bir modern çağ Pinokyo’su (ve de Peter Pan’i) olduğu her halinden belli Emel’in büyüme ve cinsel kimliği ile ilgili verdiği karışık bir macerayı izleriz dört dakika boyunca. Klip meselenin cinsel kimlik kısmını olabildiğince karmaşık ama hissedilir yoğunlukta anlatmaya çalışmıştır, bu yüzden hikayeyi değilse de anlatılan konuyu bir şekilde yakalarız. Sizce gerek yeme-içme gerekse tüm yaşam olanaklarıyla, Türkiye’de İstanbul’a rakip olacak şehirler var mı? Türkiye turizmde, bildiğimiz gibi dünyanın en büyük ülkelerinden biri; her sene bu giderek artıyor. Türkiye’ye gelen turist sayısında İstanbul’u Antalya takip ediyor.

Bunun için şahsi ilişkilerimi de kullanıyorum diyebilirim. Aynı gazete haberinde verilen bir diğer bilgi de Hovarda’nın önümüzdeki yıllarda bir sinema filmine dönüştürüleceği yönünde. Belli ki bir güzelliğin suyu sonuna kadar çıkarılacak.

Olá

Sejam bem-vindos ao perfil de Guimarães!

Aqui você ficará por dentro dos destaques da nossa cultura, turismo, administração, educação, saúde, assistência social, infraestrutura e muito mais. Orgulhamo-nos de ser uma terra com 266 anos de história. Temos também uma riqueza cultural gigantesca, belezas naturais incomparáveis e, principalmente, um povo aguerrido e hospitaleiro.

Atualmente, nossa cidade está sob a administração do prefeito Osvaldo Gomes, um gestor incansável que tem buscado cada vez mais desenvolvimento para sua gente.

Prefeitura de Guimarães, eu amo, eu cuido!

Categorias
  • ++PU (1)
  • +PB (1)
  • 1 (81)
  • 1Win AZ Casino (3)
  • 1Win Brasil (2)
  • 1WIN Casino Brasil (5)
  • 1win India (2)
  • 1win Nadir Başlanğıc Linki Formal Sayta Iç Olma – 622 (4)
  • 1WIN Official In Russia (2)
  • 1win Turkiye (1)
  • 1win uzbekistan (1)
  • 1win Yüklə Android Apk Və Ios App 2023 əvəzsiz Indir Tsabatkids Com Blog Blinkblink – 860 (4)
  • 1winRussia (1)
  • 1xbet (1)
  • 1xbet apk (5)
  • 1xbet App Download Para Android Apk E Ios 2024 Grátis – 775 (4)
  • 1xbet AZ Casino (1)
  • 1XBET AZ Giriş (1)
  • 1xbet Azerbajan (1)
  • 1xbet Azerbaydjan (2)
  • 1xbet Bangladesh (2)
  • 1xbet CASINO AZ (3)
  • 1xbet casino BD (1)
  • 1xbet Casino Online (2)
  • 1xbet egypt (1)
  • 1xbet giriş (5)
  • 1xbet india (1)
  • 1xbet Kazahstan (3)
  • 1xbet Korea (1)
  • 1xbet malaysia (1)
  • 1xbet Morocco (4)
  • 1xbet qeydiyyat (2)
  • 1xbet russia (6)
  • 1xbet Russian (3)
  • 1xbet russian1 (1)
  • 2 (4)
  • 2024-ci Ilin ən Yaxşı Qumar Saytları ️ Azərbaycanın Yığım Onlayn Qumar Veb-saytları – 106 (3)
  • 22bet (4)
  • 22Bet BD (1)
  • 22bet IT (1)
  • 7 slots (1)
  • 7slots (7)
  • 888starz bd (1)
  • Agricultura (9)
  • AI Automation (1)
  • AI Chatbot News (1)
  • ankarafayansustasi net (1)
  • App Mostbet Download Official Apk – 13 (4)
  • Artificial intelligence (5)
  • Assistência Social (44)
  • aviator (1)
  • aviator brazil (1)
  • aviator casino DE (1)
  • aviator casino fr (1)
  • aviator IN (1)
  • aviator ke (1)
  • Azerbajany Mostbet (1)
  • Azərbaycanın Spor Xəbərləri: Oyun Və Rekordlar – 389 (4)
  • b1bet BR (1)
  • b1bet brazil (4)
  • Bahsegel (2)
  • Basaribet (1)
  • bbrbet colombia (1)
  • bbrbet mx (1)
  • beluga bahis (1)
  • bet10 (70)
  • bet10 casino (1)
  • bet10-casino (24)
  • Betmotion Casino Basil (2)
  • Betting Company Mostbet App Online Sports Betting – 21 (1)
  • Betzula (1)
  • Bewertungen über Vulkanvegas Lesen Sie Kundenbewertungen Zu Vulkanvegas Com – 580 (4)
  • bh_sep (1)
  • bizzo casino (1)
  • blackjack-deluxe_may (1)
  • blog (1)
  • book of ra (1)
  • Bookkeeping (11)
  • Bootcamp de programação (4)
  • Bootcamp de programación (2)
  • BT+ (1)
  • cam-girls (4)
  • casibom tr (1)
  • casino (45)
  • casino en ligne fr (1)
  • Casino Online W Polsce – 253 (1)
  • casino utan svensk licens (2)
  • Casino WinOui : 1000 Bonus De Bienvenue Pour Français Sur WinOui – 38 (3)
  • casino zonder crucks netherlands (1)
  • casino-glory india (1)
  • casinom-hub.comsitesi apr (2)
  • casinomaxisites_may (1)
  • casinomhub_may (1)
  • casinos (1)
  • Casinozer gg Online (1)
  • Cbet GG Cassino (1)
  • CHjun (1)
  • Cidadania (2)
  • Código Promocional Pin Up 2024 Qual Um Bônus Pin Up? – 548 (4)
  • content1 (1)
  • content2 (2)
  • crazy time (1)
  • Cryptocurrency exchange (3)
  • Cryptocurrency News (1)
  • csdino (1)
  • Dinamobet_next (1)
  • dirty-talk (1)
  • Dumanbet_next (1)
  • Educação (43)
  • Education (2)
  • Esportes (14)
  • Europa League 2024 2025 stats, Football Europe tables, results – 852 (3)
  • Examen Du Programme D'affiliation Mostbet Partners 2024 : Inscrivez-vous Maintenant ! – 39 (4)
  • FinTech (7)
  • Forex Trading (4)
  • fortune tiger brazil (1)
  • Gagner 500 Gratuits + 50 Free spins sur la Riviera Casino – 720 (4)
  • Galabet_next (1)
  • girls-do-porn (1)
  • glory-casinos tr (1)
  • Grandpashabet_next (1)
  • heylink.memostbet-giris_may (1)
  • heylink.memostbet-girissitesi apr (1)
  • Hitbet_next (1)
  • Imajbet (1)
  • Infraestrutura (10)
  • Institucional (7)
  • Interesse Público (64)
  • IT Вакансії (1)
  • IT Образование (6)
  • Jeux De Casino Gratuits 1000+ Jeux À Essayer Sans Argent – 342 (2)
  • king johnnie (1)
  • LeoVegas Finland (3)
  • Maribet casino TR (1)
  • Mars bahis (1)
  • Marsbahissitesi_may (1)
  • Masalbet (1)
  • Meio Ambiente (6)
  • Mərc Şirkəti Azərbaycanlının 156 Min Manatlıq Uduşunu Vermir – 949 (2)
  • mostbet apk (5)
  • Mostbet App Download Apk For Android And Ios In India 2024 – 609 (4)
  • mostbet az 90 (3)
  • Mostbet AZ Casino (5)
  • Mostbet AZ giriş (1)
  • mostbet azerbaijan (11)
  • Mostbet Azerbaycan (1)
  • Mostbet Azərbaycan Tətbiqinə Baxış Istifadəçilərin Daha əla Seçimi – 824 (3)
  • Mostbet Bangladesh Mostbet Bd Official Website, Bonus, Registration – 442 (4)
  • Mostbet Betting Company And Casino In Egypt Play And Make Bets – 891 (4)
  • Mostbet Bookie: Nejlepší Kurzy A Online Sázení Online – 692 (4)
  • Mostbet Casino (1)
  • Mostbet Casino AZ (1)
  • Mostbet Casino Azerbaycan (3)
  • Mostbet Casino UZ Online (2)
  • mostbet giriş (8)
  • mostbet GR (3)
  • mostbet hungary (1)
  • mostbet italy (2)
  • mostbet kirish (1)
  • Mostbet Login To Your Online Casino Personal Account In Bangladesh! – 416 (3)
  • Mostbet Login To Your Online Casino Personal Account In Bangladesh! – 836 (4)
  • Mostbet Mobil Tətbiq: Azərbaycandan Olan Oyunçular üçün Icmal 2023 – 496 (4)
  • Mostbet Mobil Versiyası Mostbet Mobi Azərbaycanda Idman Mərc Oyunları ötrü – 853 (4)
  • mostbet norway (1)
  • Mostbet Online Casino (1)
  • Mostbet Online Kaszinó, Fogadótársaság » Bejelentkezés És Fogadás – 349 (3)
  • Mostbet Online Kaszinó, Fogadótársaság » Bejelentkezés És Fogadás – 963 (3)
  • mostbet oynash (1)
  • mostbet ozbekistonda (2)
  • Mostbet Pakistan ᐉ Online Casino Review Official Website – 383 (3)
  • Mostbet Partners Review On A Leading Affiliate Program In Igaming, Betting And Esports – 82 (1)
  • Mostbet Partners Simple Method Making Profits From Players – 340 (4)
  • mostbet royxatga olish (1)
  • mostbet tr (1)
  • Mostbet UZ (8)
  • Mostbet UZ Casino (1)
  • Mostbet UZ Casino Online (1)
  • Mostbet UZ Kirish (9)
  • Mostbet Uz Mobil Ilovasi Android Va Ios-ga Bepul Yuklab Olish – 300 (4)
  • Mostbet Uzbekistan (1)
  • mostbet-ru-serg (9)
  • Mr Bet casino DE (1)
  • mr jack bet brazil (1)
  • mx-bbrbet-casino (1)
  • new (1)
  • New Post (1)
  • News (1.203)
  • news casino (2)
  • Online Spielautomaten ️" – 127 (2)
  • ozwin au casino (1)
  • pagbet brazil (1)
  • Paribahis (1)
  • PBN (2)
  • pelican casino PL (1)
  • Perabet (2)
  • Pin Up 306 Casino Başlanğıc Qeydiyyat, Bonuslar, Yukl – 999 (4)
  • Pin Up AZ (1)
  • Pin UP AZ Casino (2)
  • pin up azerbaijan (3)
  • Pin Up Brazil (1)
  • pin up casino (1)
  • Pin Up Casino Archives – 45 (1)
  • Pin UP Casino AZ (2)
  • Pin Up Cassino (1)
  • Pin UP Online Casino (1)
  • Pin Up Peru (2)
  • pinco (2)
  • PinUp (1)
  • PinUp apk (6)
  • pinup Brazil (3)
  • Pixbet Cassino (1)
  • Plinko (3)
  • plinko in (1)
  • Promokód Mostbet An Additional Benefit 8000 Czk Všechny Akce Sázkové Kanceláře – 289 (1)
  • redmirepoolsitesi_may (1)
  • Remote Affiliate Manager : Work With Mostbet As A Remoter – 682 (1)
  • Review Official Website – 619 (1)
  • ricky casino australia (1)
  • Roku (1)
  • Saiba Como Aprobar Sua Conta Simply No Betmotion – 893 (4)
  • Sala do Empreendedor (2)
  • Saúde (32)
  • Saytlar Səhifə 5 Rəylər – 547 (4)
  • Secretaria Municipal da Fazenda e Planejamento (1)
  • Sem categoria (578)
  • sexting (7)
  • sexy-girls (5)
  • slot (1)
  • slottica (1)
  • Sober living (6)
  • Software development (9)
  • sugar rush (1)
  • sweet bonanza (1)
  • sweet bonanza sitesi (1)
  • sweet bonanza TR (1)
  • Tempobet_next (1)
  • tr (4)
  • Turismo e Cultura (20)
  • Ultrabet_next (1)
  • Uncategorized (3)
  • UZ Most bet (1)
  • vddsvds (1)
  • verde casino hungary (1)
  • verde casino poland (2)
  • verde casino romania (1)
  • Vulkan Las Vegas Pl Kod Promocyjny 2024 ️ Bonus Code Do Vulcan Vegas Kasyno Polska – 248 (3)
  • Vulkan Sin City ️: Kartenspieler Erfahrungen Und Betrugstest 2024 – 492 (4)
  • Vulkan Sin City Online Casino Bewertun: Sie Das Beste Bonusangebot – 281 (1)
  • Vulkan Vegas Casino DE (3)
  • vulkan vegas DE (4)
  • vulkan vegas De login (2)
  • Vulkan Vegas Erfahrungen: Wie Seriös Ist Natürlich Das Casino? – 886 (1)
  • vulkan vegas germany (1)
  • VulkanVegas Poland (5)
  • xslot (1)
  • xslotscasino (1)
  • Бесплатно скачать Mostbet client для Windows на компьютер с официального сайта Мостбет – 167 (2)
  • Букмекерская Контора Mostbet: Лучшие Коэффициенты И Опыт Ставок В Реальном Времени Онлайн – 191 (2)
  • водка (5)
  • Комета Казино (1)
  • Новости (2)
  • Новости Криптовалют (1)
  • Финтех (8)
  • Форекс Брокеры (5)
  • Форекс обучение (6)
  • Форекс партнерская программа (1)
  • मोस्टबेट Online Casino Official Site, Big Bonuses, Site Mirror, Casino Entrance, Payment Acceptance, Big Jackpot – 287 (2)
  • コニベット (1)
  • Conteudo deste blog é independente e de responsabilidade do Blogueiro.

    © SDC - Todos os diretos reservados.